top of page
IMG_7944.jpg
Farmen Reinheimen_edited.png

Opplev livet på fjellgården slik den var for 150 år siden

Farmen Reinheimen

Glem kjendiser og reality – nå kan du leve som for 150 år siden som storbonde på Farmen Reinheimen!
 
På Farmen Reinheimen lever du i en svunnen tid i gårdsbygning fra 1880-tallet, stemningsfulle tømmerhytter eller ei vaskeekte hippiehytte fra 1970-tallet - med griser og geiter, høner og kaniner på tunet. Bli gjerne med på mating!
Fjellgården Søre Heggebotn har en lang og fargerik historie. Gården har tjent som husly og bosted for både postbud, gullgraver og treskjærer i fjellheimen. Ett av husene fra gården finner du i dag på Maihaugen på Lillehammer.

Overnatte på Farmen Reinheimen: 
  • Stemningsfullt og romslig hovedhus fra 1880
  • Restaurerte tømmerhytter på tunet - innredet som i 1880
  • 70-tallshytte med stil og standard som på 1970-tallet
Fasiliteter i alle boenheter: 
  • Kjøkkenkrok med strøm og vannkanne
  • Trivelige oppholdsrom med peis eller vedfyrt ovn 
  • Utedo bak vedskålen på tunet
  • Badstue, dusjer, bad og toaletter i kjelleren på nabo Reinheimen Lodge
  • Mulighet for å kjøpe frokost, lunsj og middag hos nabo Reinheimen Lodge
Farmen Reinheimen er åpen for online booking hele sommerhalvåret.
PS! Er dere et par som ønsker å bo i dobbeltrom med hotellkomfort eller i Arctic Dome, hytter eller glampingtelt, anbefaler vi å sjekke inn på Reinheimen Lodge på samme eiendom.

Glimt fra Farmen Reinheimen:
 

Glade griser, geiter, høner og kaniner

Gårdstun med husdyr

Fra gammelt av bodde mennesker og dyr tett i tett rundt gårdstunet - akkurat slik de gjør på Farmen Reinheimen. Bli gjerne med å mate grisene og geitene, lek med kaninene eller kakle med hønene. Hvem vet, kanskje finner du et egg eller tre til frokost!

Hus, hytter og husdyr på Farmen Reinheimen:
 

364773558_702585681882395_1551182601929772861_n.jpg

2 soverom | 6 senger

Hovedhuset

Standarden på Farmen Reinheimen er som den var i 1880-årene, da hovedhuset i tømmer ble reist. Ved innsjekk får du utdelt vannkanne og vaskevannsfat. Få meter fra døra finner du en autentisk utedo. Ønsker du å benytte vanntoalett, dusj og badstue, så er dette tilgjengelig i kjelleren hos Reinheimen Lodge på samme eiendom. Parkering på nedsiden av huset.  


Inne i storstua er kveldene lune og trivelige foran den store klebersteinspeisen. Farmen Reinheimen er ikke utstyrt for selvhushold, men hovedhuset har innlagt strøm for lys og oppvarming og en enkel spisekrok i tillegg til stor stue og to romslige soverom. Senger for to personer i hvert soverom – flott for en familie eller to par på ferie i fortida.

4 senger | Dobbeltseng og sovesofa

Tømmerhytte Olastugu

Restaurert tømmerhytte på tunet i Reinheimen Lodge - omgitt av originale gårdshus og tuftene etter langt flere. Fasilitetene er som da hovedhuset på gården ble reist i 1880-årene. Ved innsjekk får du utdelt vannkanne og vaskevannsfat. Få meter fra døra finner du en autentisk utedo. Ønsker du å benytte vanntoalett, dusj og badstue, så er dette tilgjengelig i kjelleren hos Reinheimen Lodge på samme eiendom. Parkering på nedsiden av hytta.  


Hytta er ikke utstyrt for selvhushold, men har innlagt strøm for lys og oppvarming og en enkel kjøkkenkrok i tillegg til stue med sovesofa og soverom med dobbeltseng. Perfekt for familier på ferie i fortida.

6936c0ef-5fa1-4919-a731-c615906de271.png
Reineheimen Lodge Masterplan.png

4 senger | Dobbeltseng og sovesofa

Tømmerhytte Jakupstugu

Fasilitetene på de restaurerte tømmerhyttene er som da hovedhuset på gården ble reist i 1880-årene. Ved innsjekk får du utdelt vannkanne og vaskevannsfat. Få meter fra døra finner du en autentisk utedo. Ønsker du å benytte vanntoalett, dusj og badstue, så er dette tilgjengelig i kjelleren hos Reinheimen Lodge på samme eiendom. Parkering på nedsiden av hytta.  


Hytta er ikke utstyrt for selvhushold, men har innlagt strøm for lys og oppvarming og en enkel kjøkkenkrok i tillegg til stue med sovesofa og soverom med dobbeltseng. Perfekt for familier på ferie i fortida.

5 senger | Dobbeltseng, enkeltseng og sovesofa

1970-tallshytta

Velkomen til ferieliv anno 1970-talet i vår herlig originale hippiehytte - komplett med kaniner, høner og griser på tunet!

1970-tallshyttta på Farmen Reinheimen skiller seg ut  ved å være 100 år yngre enn resten av tunet. Her bor du i sjarmerende og særpreget 70-tallsstil - enten du vil leve ut hippiedrømmen eller bare oppleve nostalgien fra en svunnen tid. 

Ved innsjekk får du utdelt vannkanne og vaskevannsfat. Få meter fra døra finner du en trivelig utedo. Ønsker du å benytte vanntoalett, dusj og badstue, så er dette tilgjengelig i kjelleren hos Reinheimen Lodge på samme eiendom. Parkering på nedsiden av hytta.  


1970-tallshytta er ikke utstyrt for selvhushold, men har innlagt strøm for lys og oppvarming og en enkel kjøkkenkrok i tillegg til stue med sovesofa og soverom med dobbeltseng. 

7e825d92-7a47-4ab9-8eb6-40b82ac093d8.png
03349w5ignFG_edited.jpg

Historisk fjellgård

Forbergs-Ola

Født på Nordgard Forberg i Skjåk i 1760 var Forbergs-Ola alltid sterkt trukket mot fjellheimen og metallene han fant der. 

Forbergs-Ola fant både gull og andre verdifulle mineraler i fjellene i Skjåk - og dro hver vinter til Falun i Sverige med ski og kjelke for å selge dem. Utkommet var så bra at han kjøpte gården Søre Heggebotn, hvor han bodde med kone og fire barn. 

Forbergs-Ola døde 66 år gammel på en av sine skiturer til Falun for å selge edle metaller fra Skjåk.

Foto: Illustrasjonsbilde av en senere Ola Forberg født i 1842.

Historisk fjellgård

Gjestestua på Maihaugen

Gjestestua som i dag står på Maihaugen, sto opprinnelig på Søre Heggebotten. Huset var en gardsbygning brukt til overnatting for skogsarbeidere. Gjenoppført 1934 som brukshus ved den gamle porten til Maihaugen. Flyttet til nåværende plassering i 1993, og satt i stand som bevertningslokale.

Skjermbilde 2023-11-21 091147.png
J1190406.DNG.p.jpg

Lodgeluksus i nabolaget

Restaurant og bar, 
badstue og bad

Et par minutters gange nedover fra Gården Reinheimen finner du Reinheimen Lodge. Lodgen tilbyr frokost, lunsj og middag hver dag, og fasiliteter som toaletter, dusjer, badstuer og utendørs vedfyrt badestamp ved innsjøen.

Reinheimen Lodge tilbyr også båt- og sykkelutleie, samt tilbyr guidet safari for spotting og elg og hjort.

Reinheimen Lodge

Glamping for to

Komfort på høyde med fjellheimen rundt venter deg i Arctic Dome på Reinheimen Lodge.

 

Oppvarmet glampingdome med komfortabel dobbeltseng, lenestoler og innbydende interiør. Flott panoramautsikt mot nasjonalparken med samme navn som domen: Breheimen.

Reinheimen Lodge tilbyr også dobbeltrom, hytter og glampingtelt, restaurant og bar.

IMG_6569.jpeg
bottom of page